Garai Dóra blogja

Testületi mesék

Testületi mesék

Interjú a Blaha Lujza tér felújításáról.

2021. március 03. - Garai Dóra

Nyilatkozatomban a következő gondolatokat fogalmaztam meg:

A Blaha Lujza tér fejlesztése a Főváros régi adóssága, ami az erzsébetvárosiak szempontjából kiemelt jelentőségű, hiszen a kerület be-, és kilépési pontjaként funkcionál.
Az egyesületünk által megismert vélemények alapján a következő szempontokat preferáljuk:
1. kevesebb térkő, több hasznos zöldfelület. Ezalatt főleg az árnyékot adó lombos fákat értjük, mert a buszmegállók tervezett árnyékolói mégsem kerültek be a projektbe, nyáron pedig ismét veszélyes hőséggel kell majd számolni.
2. A sokszor túlárazott, funkciójában kevéssé praktikus designer köztéri bútorok helyett előnyben részesítjük a praktikusabb, költséghatékony köztéri ülőhelyeket.
3. Könnyebb (felszíni) megközelíthetőség és átjárhatóság a 7. kerület felől érkező babakocsisoknak és mozgáskorlátozottaknak.
4. Kevesebb szó esik a közbiztonságról, mert bár egy köztér nem keverendő össze egy közparkkal, a Blaha Lujza tér mégis egy olyan csomópont, amelyet a környező kerületek lakossága és a budapestiek csak akkor fognak örömmel használni, és "birtokba venni", ha annak közbiztonsági feltételei megfelelőek. Jelen pillanatban azonban a teret meglátásunk szerint inkább félvilági szerzetek népesítik be.
5. A tervezési folyamat során a civilek bevonását illetően még van hova fejlődni, de összességében előremutató folyamatnak tartjuk, hogy megkérdezik a civilek véleményét.
May be an image of 3 people and people standing

A bejegyzés trackback címe:

https://garaidora.blog.hu/api/trackback/id/tr4716457962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása