Garai Dóra blogja

Testületi mesék

Testületi mesék

Éjszakai bejárás 2020. szeptember 6-án, a kritériumrendelet után

2020. szeptember 07. - Garai Dóra

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület bejárást tartott Belső-Erzsébetvárosban 2020. szeptember 6-án.

 

Az éjszaka tapasztalatai a teljesség igénye nélkül:
  • Még mindig számos gépkocsiból ordít a zene full basszus mellett, és továbbra sem nagyon szankcionálják a hatóságok ezeket a nyilvánvaló jogsértéseket.
  • A Gozsdu Udvar egész területén elviselhetetlenül hangos volt a zene, több tíz méterről arrébb is tisztán hallatszott.
  • A Holló utcában a Publicum kocsma nagyon zajos volt, illetve a Blended SkyBar is.
  • Az 560 fős Szimpla Kert romkocsma valószínű megsértette a 25/2020. (VI. 25.) Kritériumrendelet egyes rendelkezéseit, folyamatosan nyitott ajtó mellett szólt a zene közvetlenül az utcára, a zsilipes ki- és beléptetőrendszer sem volt használatban.
  • Az 542 fős ELLÁTÓházzal is volt probléma, résnyire nyitva hagyták akkor is a bejárati ajtót, amikor hajnalban felcsavarták a hangerőt, illetve az sem szerencsés, hogy a kocsma udvara nyitott, és hiába a "csúcslimiter", még mindig van lakói panasz, belső udvari lakásban is zavaróan lehet hallani a zenét.
  • A 730 fős Blitz Kert/Hétkert (régi Tesla/Story Budapest) szórakozóhely udvarán sokan tartózkodtak, szubjektív becslésre akár százas nagyságrendű ember is lehetett csak az udvaron, továbbá itt is hangos volt a zene. A vendégek nem üvöltöztek, "csak" beszélgettek, viszont az Elektrotechnikai Múzeum bejárata teljesen nyitva volt.
  • Rengeteg embernél volt műanyagpohár, egyéb alkoholos üveg, nagyon sokan ittak a közterületen, és ahogy telt az idő, egyre agresszívabb, deviánsabb bulizók voltak az utcán.
  • A köztisztaság helyenként botrányos, szétdobált poharak, maszkok, hányás, vizelet...
A közterület-felügyelet egyik munkatársának állítása szerint a kritériumok betartását egyelőre hivatalból nem ellenőrzik, pedig erre is nagy szükség lenne.
Összegezve: bár a bejárás most Belső-Erzsébetváros viszonylag kisebb, "világörökségi" részére koncentrálódott, egyelőre semmilyen pozitív változást nem hozott a Kritériumrendelet, a zeneszolgáltatás tekintetében különösen, és nem tapasztalható az az állítólagos "fegyelmezettség", amiről egyes politikusok beszélnek...

A bejegyzés trackback címe:

https://garaidora.blog.hu/api/trackback/id/tr916458182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása