Garai Dóra blogja

Testületi mesék

Testületi mesék

Civilek a Wichmann épület megmentéséért

2021. január 10. - Garai Dóra
Elszomorító, hogy a kerület legrégebbi, 180 éves történelmileg különleges és értékes épületének elbontása fenyegeti Erzsébetvárost. Gazdag múltja a ritka kétszintes épületet kulturális örökséggé teszi, melynek elpusztítása hatalmas veszteség lenne mind Erzsébetvárosnak, mind Budapestnek.
Bár ez még nem megerősített, de hallottunk olyan híreket is, így előfordulhat, hogy a kerület emellett a Kazinczy-Király sarki játszóteret is elvesztené. Erzsébetváros nem engedheti meg magának, hogy a legkisebb zöldterülettel rendelkező kerületként játszóteret, zöldfelületet építsen be.

Egy remek anyag a témáról IDE kattintva megtekinthető.

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület nem csak szavakban, de tettekben is kiáll a Wichmann épület és a játszótér bontása ellen. Megteszünk minden szükséges lépést, hogy az épület műemléki védettséget kaphasson, illetve a bontást megakadályozzuk.
Ebben a küzdelemben nem vagyunk egyedül, mellénk állt, és velünk vállvetve küzd a Budapesti Városvédő Egyesület, és Ráday Mihály, Kossuth-díjas magyar filmoperatőr, rendező, tévés szerkesztő, az Óvás Egyesület, és a Magyar Idegenvezetők Egyesülete is. 
Sajtótájékoztatónk itt látható:

A képviselőtestület januári ülésére benyújtottam egy előterjesztést, melyben javaslatot teszek a Kazinczy utca 55 száma alatti Wichmann épület helyi védettség alá helyezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://garaidora.blog.hu/api/trackback/id/tr4916457982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása